Despre această pagină

AlexLamba

Această pagină nu are pretenția de a fi un blog, ci doar un simplu memorator al unui simplu individ căruia îi place să scrie și să arate la lume.

Aici se poate găsi tot ce am publicat de-a lungul timpului, în reviste on-line, pe hârtie sau în volume proprii, cu trimitere la paginile repective.

Note biografice autor:

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. Are un masterat în rețele de comunicații digitale, iar în prezent lucrează în domeniul IT. Este membru fondator al Clubului ANTARES Science-Fiction și Fantasy din Brașov. A debutat ca autor de SF în paginile Gazetei SF, în iunie 2013, publicând apoi mai multe povestiri în aceeași revistă, precum și în Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia, Argos Magazine, Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015), Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în diverse antologii. E prezent și în volumul colectiv 3.3 (Tritonic 2016).

A debutat în volum propriu cu romanul „Sub steaua infraroșie” (Tritonic, 2016), iar anul următor a publicat al doilea roman, „Arhitecții speranței” (Tritonic, 2017). Primul său volum de proză scurtă, „Singurătatea singularității”, a apărut în noiembrie 2018 la editura Herg Benet. De la începutul lui 2015 conduce revista online Gazeta SF din postul de redactor șef.
A primit în 2016 premiul european Chrysalis, al Societății europene de Science Fiction, la convenția europeană de la Barcelona.
Romanul său de debut, „Sub steaua infraroșie”, a primit două premii pentru cel mai bun debut SF/F/H al anului 2016: cel al revistei „Știință și Tehnică”, la festivalul „Sci+Fi Fest 2017”  și al convenției AntareSFest, 2017. A primit, de asemenea, premiul editurii, Tritonic Bestseller, pentru cea mai bine vândută carte SF/F/H în anul 2016.

Romanul „Arhitecții speranței” a primit premiul pentru cel mai bun roman SF/F/H al anului 2017, la convenția AntareSFest 2018.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s