Virusul adevărului de Bojan Ekselenski

Tabietul meu de dimineață e la fel de predictibil ca prostia politicienilor. Mai întâi, merg să-mi iau ziarul, schimb câteva vorbe cu femeia de la chioșc, apoi mă întorc.

Îmi pregătesc micul dejun și-mi așez ziarul în față.

Privirile îmi sunt acaparate de o știre de pe ultima pagină, despre un virus pe care, chipurile, guvernul american l-ar fi creat și care acum e scăpat de sub control.

Deci, ce fel de virus? Sursa e un site care citează un document de pe WikiLeaks. Virusul, se spune, îi face pe oameni să spună numai adevărul! Da, desigur! Și porcii zboară. Aș vrea să mă opresc din citit, dar m-a prins curiozitatea. Încă o prostie: virusul se împrăștie prin rețeaua de telefonie mobilă. Ce rahat? Trebuie să fie o farsă. Ce chestie depășită! Dacă cred că asemenea povești stupide îi vor ajuta să vândă mai multe ziare, se înșală amarnic. Imbecilii care ar aprecia asemenea articole nu se ating de ziarul ăsta, pentru că are scrisul mic și prea puține poze. Iar cititorii serioși vor renunța să-l mai cumpere dacă vor tot da peste astfel de „știri alternative”.

povestea întreagă, aici: Galaxia42 – octombrie 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s